Date

Jan 29 2022 - Mar 13 2022
Expired!

Timo Menke

Allt ska bort – Allt går igen.
Med Timo Menke och Växjö kommuns konstsamling.

I utställningen Allt ska bort – Allt går igen, gör konstnären och filmaren Timo Menke interventioner, han infiltrerar och inventerar i säljurvalet.

Menkes projekt tar avstamp i hur samlandet och försäljningen av konstverk kan förstås och gestaltas som transaktion, återvinning eller förvandling. Avfall är en resurs på fel ställe menar han och vi undankommer aldrig avfallets, återbrukets och försäljningens kretslopp.

Avfall (det utsorterade) liksom samling (det utvalda) görs tydliga inom sina respektive cykler i konsthallar och återbrukshallar. Utställningen Allt ska bort – Allt går igen kopplar ihop de till synes olika kretsloppen, för att omorganisera, återbruka, återvinna och remixa det blandade naturkulturarvet utifrån en mörk holism: för att hela det som är delat, genom att göra hål i det hela – i naturen och i konsten. Konsthallen blir en fungerande kretsloppsstation och Norremarks kretsloppspark blir en i sin tur scen för ett platsspecifikt videoverk under januari 2022.

Inom det här spektret är Timo Menke konstnären som blev arkivarie, auktionist, aktivist och arborist. Menke kurerar en försäljning som omsluter besökaren som ömsom kund, konsument och konstpublik. Han för fram berättelser, hedrar verk och sätter ljuset på hur konsten loopar ur ett tillstånd och in i ett annat.

More info here.

Tisdag 1 februari: Vi drar igång försäljningen! Mellan 1 feb-13 mars går det att köpa ett urval av verk ur den kommunala konstsamlingen.
Lördag 12 februari kl. 10: Frukostvisning – vi bjuder på konstförevisning, säljsnack, kaffe och frallor.
Lördag 5 mars kl. 10: Frukostvisning – vi bjuder på konstförevisning, säljsnack, kaffe och frallor.
BOKA VISNING Kontakta konsthall@vaxjo.se eller 0470-414 75 för att boka en tid. Visningarna fokuserar på utställningen utifrån Timo Menkes tolkningar och frågor kring samling, försäljning och kretslopp som praktiskt och socialt fenomen.

Comments are closed.